Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@00:24:40 GMT

کیروش هوف، خالق قوانین مداری

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۰۷۵۱۳

کیروش هوف، خالق قوانین مداری

گوستاو رابرت کیروش هوف ، ریاضی‌فیزیک‌دانی آلمانی است که بیشتر به‌واسطه قوانینش در مورد جریان شارشی الکتریکی شناخته می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گوستاو روبرت کیرشهف متولد ۱۲ مارس ۱۸۲۴ در کونیگزبرگ پروس و درگذشته ۱۷ اکتبر ۱۸۸۷ در برلین، فیزیک‌دان آلمانی است که با همکاری شیمی‌دان رابرت بونسن نظریه تجزیه‌وتحلیل طیف را ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجزیه و تحلیل طیف، تکنیکی است برای بررسی شیمیایی نور ساطع شده از مواد گرم که کیرشهف از آن به‌منظور تعیین ترکیب خورشید بهره برد.

گوستاو کیرشهف کیست؟

گوستاو کیرشهف، فرزند فردریش کیرشهف (مشاور حقوقی در کونیگزبرگ و دارای احساس وظیفه قوی نسبت به دولت پروس) و یوهانا هنریت ویتکه در روز ۱۲ مارس ۱۸۲۴ در کونیگزبرگ متولد شد. خانواده وی بخشی از جامعه روشنفکری شکوفایی در کونیگزبرگ بودند و بهترین موقعیت شغلی برای گوستاو که از دیگر فرزندان خانواده تواناتر بود را در خدمت به پروس می‌دانستند. در آن دوران اساتید دانشگاه پروس کارمند دولت بودند؛ بنابراین والدین گوستاو باور داشتند که رسیدن به مقام استادی دانشگاه مناسب‌ترین موقعیتی است که شخصی با توانایی‌های علمی بالا با انتصاب آن می‌تواند به پروس خدمت کند.

کیرشهف در کونیگزبرگ تحصیل کرد و در آنجا وارد دانشگاه آلبرتوس کونیگزبرگ شد که در سال ۱۵۴۴ توسط آلبرت، اولین دوک پروس تأسیس شده بود. با توجه به توانایی‌های علمی بالای وی در مدرسه، روند دستیابی به حرفه آینده‌اش به‌طور طبیعی دنبال شد. وی در زمان تحصیل در کنفرانسی با فرانتس نویمان و ژاکوبی آشنا شد و بسیار تحت تأثیر نویمان قرار گرفت که علاقه بسیاری به القای الکتریکی داشت.

گوستاو کیرشهف و قوانین کیرشهف

گوستاو کیرشهف در سال ۱۸۴۵ یک شبکه الکتریکی متشکل از مدارهای متصل در گره‌های شبکه را در نظر گرفت و قوانینی را ارائه کرد که محاسبه جریان در هر حلقه را به حل معادلات جبری کاهش می‌دهد. قوانین وی به قوانین کیرشهف مشهور شد و امکان محاسبه جریان، ولتاژ و مقاومت شبکه‌های الکتریکی را فراهم آورد. وی با گسترش نظریه فیزیک‌دان آلمانی "جورج سیمون اهم"، معادلات توصیف‌کننده جریان شارشی در رساناهای الکتریکی را به سه بعد تعمیم داد و در مطالعات بیشتر نشان داد که این جریان از طریق یک رسانا با سرعت نور جاری می‌شود.

قوانین کیرشهف از اعمال قانون اهم پیروی می‌کرد، اما شیوه‌ای که او را قادر به تعمیم نتایج کرد از مهارت‌های بزرگ ریاضی‌اش نشأت می‌گرفت. با این وجود در این مرحله وی غافل از این بود که قیاس اهم بین جریان گرما و جریان الکتریسیته که درک پذیرفته شده از جریان‌های الکتریکی در آن زمان را تشکیل می‌داد، منجر به درک نادرست جریان‌های الکتریکی شد. از آنجایی که در دمای یکنواخت هیچ گرمایی در یک بدن جریان نمی‌یابد، اعتقاد بر این بود که یک جریان استاتیک می‌تواند در یک رسانا وجود داشته باشد. چند سال بعد فعالیت‌های کیرشهف منجر به حل این خطا و درکی صحیح از چگونگی ترکیب نظریه جریان‌های الکتریکی و الکترواستاتیک شد.

فعالیت‌های علمی گوستاو کیرشهف

کیرشهف در ۱۸۴۷ به‌عنوان مدرس بدون حقوق در دانشگاه برلین استخدام شد و در این مدت باور پذیرفته‌شده درباره جریان‌های الکتریکی و الکترواستاتیک را تصحیح کرد. پس از گذشت سه سال در ۱۸۵۰ پست استاد فوق‌العاده درس فیزیک در دانشگاه برسلاو را به دست آورد و در سال اول مشکلی را در مورد تغیر شکل الاستیک حل کرد. شکل اولیه این نظریه توسط ژرمن و پواسون ایجاد شده و ناویر چند سال بعد معادله دیفرانسیل صحیح را ارائه کرده بود. با این حال مشکلات همچنان باقی مانده بودند تا اینکه کیرشهف با استفاده از حساب تغییرات آن‌ها را اصلاح کرد.

کیرشهف در ۱۸۵۴ به عنوان استاد فیزیک در دانشگاه هایدلبرگ استخدام شد؛ در آنجا به بونسن پیوست و تجزیه‌وتحلیل طیف را بنیان نهاد. وی تنها کسی نبود که در آن زمان روی جریان‌های الکتریکی کار می‌کرد. "ویلهلم وبر" و "رودولف کهلراش" نیز روی ماهیت چنین جریاناتی کار می‌کردند. آن‌ها نتایج مشابهی با کیرشهف به دست آورده و در ۱۸۵۷ با هم مقاله‌ای در مورد سرعت جریان در یک سیم بسیار رسانا منتشر کردند. کیرشهف و وبر هر دو کشف کردند که سرعت مستقل از ماهیت سیم و برابر با سرعت نور است. با این حال هر دوی آن‌ها این امر را تصادفی تلقی کردند تا اینکه پنج سال بعد ماکسول نتیجه گرفت که نور یک پدیده الکترومغناطیسی است.

کیرشهف در سال ۱۸۵۹ دریافت که هر عنصر دارای طیف منحصربه‌فردی است و قانون تشعشع خود را ارائه کرد که اعلام می‌کرد برای یک اتم یا مولکول، فرکانس‌های انتشار و جذب یکسان است. وی و بونسن در کنار هم نشان دادند که هر عنصر هنگامی که به‌واسطه گرما برافروخته می‌شود و با یک نور رنگی مشخص تشعشع می‌یابد. زمانی که این نور با استفاده از منشور تجزیه شود، دارای الگوی طول موج‌های جداگانه برای هر عنصر است.

کیرشهف و بونسن با استفاده از ابزار تحقیقاتی جدید موفق به کشف دو عنصر جدید سزیم در سال ۱۸۶۰ و روبیدیوم در ۱۸۶۱ شدند. آن‌ها در ۱۸۶۱ طیف خورشید را بررسی کردند و توانستند عناصر شیمیایی جو خورشید را شناسایی کنند. کیرشهف شاید اولین کسی باشد که خطوط تاریک طیف خورشید را ناشی از جذب طول موج‌های خاص در هنگام عبور نور از گازهای جو خورشید توضیح داد و این کار دوران جدیدی را در نجوم آغاز کرد. علاوه بر این فعالیت‌های بنیادین کیرشهف روی تشعشات جسم سیاه در ۱۸۶۲ نیز نقش مهمی در توسعه نظریه کوانتوم داشت.

درگذشت گوستاو کیرشهف

گوستاو کیرشهف در ۱۸۷۵ به کرسی استادی فیزیک ریاضی در دانشگاه برلین منصوب شد. وی آثار متعددی نوشت که از برجسته‌ترین آن‌ها عبارت است از "سخنرانی در ریاضی‌فیزیک" (۱۸۷۶ تا ۱۸۹۴) در چهار جلد و مجموعه مقالات جمع‌آوری‌شده در ۱۸۸۲ که در ۱۸۹۱ ضمیمه‌ای به آن افزوده شد. فعالیت‌های علمی کیرشهف تا جایی ادامه یافت که سلامت جسمانی‌اش اجازه می‌داد و پس از آن در سال ۱۸۸۶ مجبور به بازنشستگی شد.

گوستاو کیرشهف در ۱۷ اکتبر سال ۱۸۸۷، پس از گذراندن یک وضعیت بسیار بد سلامتی در گذشت و جسد او در قبرستان سنت ماتوس در شونبرگ برلین به خاک سپرده شد.

کد خبر 529259

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ریاضی دان فیزیکدان فیزیک دانشمندان دانشمند درگذشت دانشمند قوانین مداری طیف سنجی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جریان های الکتریکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۰۷۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) این خودروی چینی به جنگ تسلا می‌رود

Xpeng یک استارت‌آپ چینی شناخته شده است که در سال ۲۰۱۴ تأسیس شد. این استارتاپ به سرعت در چین محبوب شد و نام مستعار "Chinese Tesla" را گرفت. با این حال در سال‌های اخیر، فروش اکسپنگ در چین به دلیل رقابت شدید و جنگ قیمت کاهش یافته است. سال گذشته این برند جدیدترین مدل خود با نام Xpeng G ۶ را با هدف رقابت با تسلا مدل Y روانه بازار کرد.

به گزارش خبرآنلاین، در اواسط تا اواخر سال ۲۰۲۳، اکسپنگ G ۶ ماهانه بیش از ۷۰۰۰ دستگاه می‌فروخت. با این حال، حجم فروش G ۶ در سال ۲۰۲۴ به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دستگاه کاهش یافت؛ بنابراین، اکسپنگ در جنگ خود با مدل Y در بازار داخلی شکست‌خورده است؛ اما اکنون آن‌ها می‌خواهند در اروپا انتقام بگیرند.

اکسپنگ G ۶ اکنون در چهار کشور اروپایی نروژ، دانمارک، سوئد و هلند قابل سفارش است. سال گذشته، مقامات آن همچنین از برنامه‌های خود برای ورود به بریتانیا، آلمان و فرانسه خبر دادند.

قیمت اکسپنگ G ۶ و تسلا مدل Y در نروژ برابر است (۳۷۷۰۰ دلار آمریکا، معادل ۲ میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان). با این حال، وضعیت در کشور‌های دیگر متفاوت است.

در سوئد، G ۶ سطح پایه ۵۲۹،۹۰۰ کرون (۴۹،۱۰۰ دلار) قیمت دارد. برای مقایسه، مدل Y سطح پایه از ۵۳۴۱۷۰ کرون (۴۹۵۰۰ دلار آمریکا) قیمت می‌خورد. در مورد هلند، G ۶ در این کشور ۴۲۹۹۰ یورو (۴۶۳۰۰ دلار آمریکا) قیمت دارد. در دانمارک، قیمت G ۶ از ۴۹۰۵۰ دلار آمریکا شروع می‌شود.

Xpeng G ۶ یک SUV کوپه بر اساس معماری SEPA ۲.۰ است. استایل بیرونی آن از آخرین زبان طراحی این برند پیروی می‌کند و یک کراس‌اوور سایز متوسط با ابعاد ۴۷۵۳/۱۹۲۰/۱۶۵۰ میلی متر و فاصله بین دو محور ۲۸۹۰ میلی متر شناخته می‌شود.

Xpeng G ۶ با سه گزینه پیشرانه در اروپا عرضه خواهد شد. اولین گزینه دارای یک موتور الکتریکی با قدرت ۲۵۴ اسب بخار در محور عقب است. انرژی آن توسط یک باتری ۶۶ کیلووات ساعتی (LFP) تامین می‌شود که برای ۴۳۵ کیلومتر برد (براساس WLTP) مناسب است.

نسخه دوم Xpeng G ۶ دارای یک موتور الکتریکی ۲۸۲ اسب بخاری در محور عقب است. باتری سه تایی بزرگ‌تر NMC با ظرفیت ۸۷.۵ کیلووات ساعت، برق این موتور الکتریکی را تامین می‌کند. برد WLTP آن به ۵۷۰ کیلومتر می‌رسد. تریم بالای G ۶ دارای دو موتور الکتریکی با حداکثر قدرت ترکیبی ۴۶۹ اسب بخار است. برد این نسخه ۵۵۰ کیلومتر است.

دیگر خبرها

  • انواع مهتابی ال ای دی دیواری در الکتریکی آنلاین
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • ماجرای عجیب بار الکتریکی گل ها و زنبور عسل (فیلم)
  • شتاب فراری برای عرضه مدل‌های جدید
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • (تصاویر) این خودروی چینی به جنگ تسلا می‌رود
  • بیداری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی به داخل دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان